«

»

Μαρ 27

2o Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 η Β’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ download fm2016. Σαββοπούλου Μαρία έλαβε μέρος σε eTwinning πρόγραμμα σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Mehmet Emin Yurdakul Ilkolulu από την Άγκυρα της Τουρκίας apk editor pro.

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη Download labview linx.

Το έργο ?Playroom? απέσπασε το 2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την ηλικιακή κατηγορία 4-11 στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό 2017 (https://www.etwinning.net/en/pub/highlights/european-prizes-winners-2017.htm) 홀리뷰어. Επίσης, έχει βραβευθεί με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας download jre 7. Επιπλέον, απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό E-Transformation in Education για σχολικά projects του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (http://www.eba.gov.tr/haber/1477898060). Ακόμη, κέρδισε το 2ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό έργων eTwinning της Τουρκίας (http://etwinningonline.eba.gov.tr/wp-content/uploads/2016/11/etwinning-eba-fatih-odulleri.pdf)

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια της διαπολιτισμικής συνείδησης των μαθητών μέσα από το παιχνίδι Download the iPad video. Τα παιδιά των δύο σχολείων συνεργάστηκαν μεταξύ τους παίζοντας και δημιουργώντας παιχνίδια αλλά και οργανώνοντας ένα εικονικό ταξίδι στη χώρα-εταίρο 하이 스쿨 뮤지컬 영화. Οι δραστηριότητες του έργου ήταν άμεσα συνδεδεμένες με το αναλυτικό πρόγραμμα, συνεπώς η υλοποίησή τους συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων που τίθενται από αυτό Download Kirai.

Χρησιμοποιήθηκαν η ομαδοσυνεργατική μέθοδος, η μέθοδος που βασίζεται στην έρευνα και στο παιχνίδι και  η μέθοδος project 스토브리그 5회. Βασική προϋπόθεση ήταν η λήψη αποφάσεων από τους μαθητές γι΄αυτό και η όλη διαδικασία διεξήχθη μαθητοκεντρικά Download the tictopc version.

Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στη Μάλτα, 26-28 Οκτωβρίου 2017 στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning.

Όλες οι δραστηριότητες του έργου είναι αναρτημένες στο παρακάτω ιστολόγιο http://www.etwinningplayroom.blogspot.com