«

»

Απρ 29

Πασχαλινές δραστηριότητες 2024

Κατά την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, διοργανώθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες εορταστικές δραστηριότητες Download resume form word.

Διοργανώθηκε Κυνήγι Πασχαλινών αυγών από την καθηγήτρια των Αγγλικών μας κ. Ελεωνόρα Τσιούκα batting practice program. Οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και κάθε ομάδα έπρεπε να βρει όσα περισσότερα κρυμμένα πασχαλινά αυγά μπορούσε Download the water lily bug plate. Μετά το πέρας του παιχνιδιού, το «κυνήγι» επαναλήφθηκε αλλά αυτή τη φορά έπαιξαν οι δασκάλες μας Download Gao Gal2! Στη συνέχεια παίξαμε κουταλοδρομίες! Τέλος, όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό βραβείο!

 

 

 

Η Ε’ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μαρία Σαββοπούλου ζύμωσαν Λαζαράκια σύμφωνα με το έθιμο, την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου.

 

 

Επιπλέον, κατασκεύασαν το Ημερολόγιο της Μεγάλης Εβδομάδας. Αφού προηγήθηκε παρουσίαση και συζήτηση γύρω από τα γεγονότα που μνημονεύονται στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τα παιδιά αντιστοίχησαν τις εικόνες που τους δόθηκαν με τα γεγονότα αυτά. Κατόπιν, έφτιαξαν το ημερολόγιο.

 

 

H ΣΤ’ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Τσιούκα, ετοιμάσανε τα παραδοσιακά, πασχαλινά hot cross buns της Αγγλίας.

 

 

Στην Α’ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Τουπλικιώτη, βάψαμε αυγά βράζοντάς τα μαζί με παντζάρια και ξίδι. Για να γίνουν τα σχεδιάκια χρησιμοποιήσαμε   φύλλα και τα βάλαμε πάνω στα αυγά τυλίγοντας σφιχτά τα αυγά με καλσόν.Τα κίτρινα αυγά τα φτιάξαμε βράζοντάς τα με κουρκουμά και ξίδι. Στο τέλος τα γυαλίσαμε με ελαιόλαδο.

 

 

Στο μάθημα των Αγγλικών, με τις Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεις παρακολουθήσαμε και διαβάσαμε για τα πασχαλινά έθιμα της Αγγλίας. Έπειτα μιλήσαμε για το αγαπημένο μας πασχαλινό έθιμο.